Je kennis vergroten + je kennis in de praktijk toepassen

Deskundigheid is meer dan kennis bezitten. Het gaat erom hoe je kennis toepast. En juist dan is het natuurlijk wel zo prettig om les te krijgen van iemand die elke dag een langjarig opgebouwde kennis en kunde in de praktijk toepast en er plezier in heeft als er een discussie op gang komt.

Dat betekent dat een dagdeel onderwijs van Robert ook vol zit met enerzijds voorbeelden om de ‘droge’ stof beter te doorgronden en anderzijds tips voor je eigen praktijk. Saai wordt het niet. De lach is nooit ver weg. Omdat Robert intussen alweer bijna 25 jaar docent is in het omgevingsrecht, weet hij hoe hij ‘zijn klas’ kan boeien.

Robert heeft zijn ervaring als docent opgebouwd via beroepsorganisaties en onderwijsinstellingen in het ruimtelijk domein. Hij kan putten uit zijn ervaring als advocaat (voor en tegen overheden) en zijn activiteiten als voorzitter/lid van bezwaarschriftencommissies en ‘in house’ werkzaamheden bij overheden (provincie en G4 gemeente).

Ben je geïnteresseerd in een cursus over het algemeen bestuursrecht of een omgevingsrechtelijk onderwerp (zoals de Omgevingswet)? Neem dan contact met ons op. Robert vertelt je graag wat de mogelijkheden zijn.

Bekijk hieronder een aantal previews van door Robert verzorgde webinars.

De Omgevingsvisie in de Omgevingswet in 1 uur

Stack or pile of books with laptop on wooden table. Workplace fo

De Omgevingsvisie. Het is één van de instrumenten van de Omgevingswet. Maar wat is een omgevingsvisie en wat is het belang ervan? Het zijn twee van de vele vragen die kort maar bondig in één uur worden besproken.

Invoeringswet onder de Omgevingswet in 1 uur

Stack or pile of books with laptop on wooden table. Workplace fo

In de Invoeringswet bij de Omgevingswet worden voor de praktijk belangrijke onderwerpen geregeld. Zoals het splitsen van de aanvraag en het vergunningsvrij bouwen. Deze en andere aspecten worden kort maar bondig in één uur besproken.

Handhaving onder de Omgevingswet in 1 uur

Stack or pile of books with laptop on wooden table. Workplace fo

Hoe kan de overheid handhaven op grond van de nieuwe Omgevingswet, wat zijn de veranderingen in en voor de praktijk? Blijft de dwangsom en worden er nog boetes uitgedeeld? Deze en andere aspecten worden kort en bondig in één uur besproken.

Het Omgevingsplan in de Omgevingswet in 1 uur

Stack or pile of books with laptop on wooden table. Workplace fo

Het Omgevingsplan is de opvolger van het bestemmingsplan? Alles wat tot de fysieke leefomgeving behoort is daarin straks geregeld. Van bouwregels tot kruimelgevallen. In één uur wordt het Omgevingsplan kort maar bondig besproken.

De Omgevingsvergunning in de Omgevingswet in 1 uur

Stack or pile of books with laptop on wooden table. Workplace fo

Wat is het gevolg van de Omgevingswet voor de omgevingsvergunning? Wat kan het gemeentebestuur daarin regelen en wat betekent dat voor de vergunninghouder?  Dit en nog veel meer wordt in één uur kort maar bondig besproken.